Planiranje kuhinjskih ruta
Ako želite izbjeći da se vaši voljeni i vi sami međusobno ometate u kuhinji, razmislite tko i kako koristi vašu kuhinju.
Dva osnovna pravila:
- Tri područja hladnjak/ostava, kuhanje i pranje posuđa ne bi smjela biti udaljeni više od dvije ruke.
- S druge strane, mora biti dovoljno mjesta za više kuhara.

Što još možete uzeti u obzir pri planiranju kuhinjskih ruta? Evo naših savjeta:
Klasika ili trokut?
- Ako je vaša kuhinja čajna kuhinja, rasporedite klasične prostore jedan do drugog. Ako imate više prostora, najbolji je trokutasti raspored.
Desno ili lijevo?
- Je li glavni korisnik kuhinje dešnjak ili ljevak? To utječe na slijed rada u vašoj kuhinji. U skladu s tim trebate planirati radna područja.
Držite razmak
- Uključite minimalnu udaljenost od 120 cm između čajnih kuhinja u svoj plan. Dubina radne ploče i kuhinjskog ormarića ispod nje treba biti najmanje 60 centimetara.
Dovoljan radni prostor
- Između štednjaka i sudopera treba biti najmanje 90 centimetara prostora. Kako bi priprema jela bila ugodnija, idealno je 120 centimetara radnog prostora. Sve više od toga je super!
Pametno skladištenje
- Važni pribor najbolje je čuvati u blizini ploče za kuhanje, dok hranu treba čuvati u blizini mjesta za pripremu.