...sa Nolte planerom kuhinja
Na kraju, vaš će osobni ukus definirati izgled vaše kuhinje. No, svaki se plan temelji na određenim podacima koje treba zabilježiti prije ulaska u kuhinjski izložbeni prostor. Na primjer, postoji tlocrt sobe. Položaji vrata, prozora, priključaka, utičnica i grijača važne su referentne točke za planera. Ako ne želite napraviti skicu ručno, možete pronaći korisne alate na internetu, kao što je internetski planer kuhinje koji je predstavio Nolte Küchen. U ovom planeru vaš plan počinje s predloškom prazne sobe, a možete ga prilagoditi svojoj osobnoj situaciji i strukturnim zahtjevima.

Trokut radnog puta
“Trokut radnog puta” vrlo je koristan za uređenje vaših ormarića. Osigurava ergonomske radne rutine i određuje kako su tri bitna područja u svakoj kuhinji pozicionirana jedno u odnosu na drugo: kut za pohranu hrane, prostor za kuhanje i dio za pranje suđa. Ova područja, raspoređena u trokut, ne bi smjela biti međusobno udaljena više od dvostruke duljine ruke i treba ih planirati tako da nekoliko osoba ima dovoljno prostora.
Tko koristi kuhinju i na koji način?
Naravno, dobro je znati koliko će ljudi koristiti kuhinju i koliko su ti ljudi visoki. Ove informacije će vam omogućiti da prilagodite sve radne visine na razinu koja je nježna za svačija leđa. Osobne preferencije tijekom kuhanja također treba uzeti u obzir, na primjer kada birate ugradbene uređaje ili razmišljate o vašim zahtjevima za prostorom za pohranu.


Dobro iskorišten prostor za pohranu
Moderne kuhinje nude mnoge mogućnosti za spremanje kuhinjskog pribora na dobro raspoređen, učinkovit način. Ovo počinje s iznimno dubokim izvlačećim jedinicama koje nude 32% više prostora za pohranu pa sve do posebnih radnih visina, na primjer Matrix 900 Nolte Küchen. Kombinacija veće osnovne jedinice (900 mm) s nižim postoljem i radnom pločom finog izgleda ergonomska je i povećava prostor za pohranu za 20% u odnosu na standardnu visinu.